Tiramisu uit Eeklo

Ingrediënten

Tiramisu Eeklo
  • frambozen – 16 stuks

  • verse munt – enkele blaadjes

  • citroentijm – enkele takjes

  • bieslookbloempjes – enkele

  • Cuberdonkoekjes – 8 stuks

  • Cuberdons – 4 stuks

  • Cub-O-Crunchn- 200 gram


Espuma Cuberdon
  • culinaire room – 5 dl

  • Cub-O-Crème – 1 dl

  • Floris Frambozenbier – 2 dl

  • Cub-O-Crème – 2 dl

  • citroensap en geraspte zestes – 5 cl


 

Bereiding

Tiramisu Eeklo
  1. Meng de room met de Cub-O-Crème, het Florisbier en het citroensap.

  2. Giet in een sipfonfles en plaats onder druk met 2 gaspatronen, plaats in de frigo.

  3. Breek de Cuberdonkoekjes in stukjes.


Espuma Cuberdon
  1. Afwerking klassiek in glas.

  2. Schik per glas 4 frambozen met wat Florisbier en fijngehakte munt.

  3. Leg daarop de Cuberdonkoekjes en spuit er de Cuberdonespuma op.

  4. Werk af met de gehalveerde Cuberdons, de Cub-O-Crunch en zeste van citroen.


Afwerking
  1. Schik de frambozen en cuberdons in kwartjes gesneden.
    Spuit daartussen de mousse.

  2. Werk af met de Cuberdonkoekjes, de Cub-O-Crunch, blaadjes munt, bieslookbloempjes, citroentijmblaadjes en zestes van citroen.