Mini cheescakes en schuimpjes met cuberdon stroop

Ingrediënten

MINI CHEESECAKES (8-10 stuks)
 
BODEM
  • 300g granenkoeken

  •  70g gesmolten (harde) boter
VULLING

  • 400g roomkaas

  • 150g fijne suiker

  • 1,5 el bloem

  • 2 grote eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • 60g zure room
  • 60ml volle room
  • Geldhof Cuberdon Stroop


CUBERDON SCHUIMPJES (24 stuks)
  • 2 eiwitten
  • 140g fijne suiker

  • Geldhof Cuberdon Stroop

Recept door HNGR.be en Franzjipan.be


 

Bereiding

MINI CHEESECAKES (8-10 stuks)
 
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Gebruik een siliconen bakvorm voor muffins met een diameter van +/- 7cm.

2. Verkruimel de granenkoeken en meng met de gesmolten boter. Verdeel de kruimels in 8-10 porties in de bakvorm en duw goed aan in de bodem. Bak 5-tal minuten in de oven en laat vervolgens even afkoelen.

3. Maak intussen de vulling. Mix de roomkaas met de suiker. Roer voorzichtig de bloem eronder. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Tenslotte ook het vanille-extract, de zure room en volle room.
4. Verdeel het beslag over de voorgebakken bodems. Giet 1 tl GELDHOF Cuberdon Stroop over elk cakeje. Gebruik een tandenstoker of satéstok om een draaikolk te maken met de stroop. (Let op! Roer niet te lang, om het draaikolk effect te behouden). Bak 20-25 min. Laat minstens 1u afkoelen voor ze uit de vorm te halen.




CUBERDON SCHUIMPJES (24 stuks)
 
1. Verwarm de oven voor op 90°C.* Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even opzij.

2. Klop de eiwitten stijf en voeg vervolgens, beetje bij beetje, de suiker toe. Klop nog een 3-tal minuten.

3. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak. Spuit 24 schuimpjes van +/- 4 cm. Doe op elk schuimpje een paar druppels Geldhof Cuberdon Stroop. Gebruik een tandenstoker of satéstok om een draaikolk te maken met de stroop. (Let op! Roer niet te lang, om het draaikolk effect te behouden)

4. Bak 1u30 in een voorverwarmde oven. Laat voldoende afkoelen alvorens te serveren.**
 
 
* Laat je niet verleiden om de temperatuur van de oven te verhogen, als je wil dat de schuimpjes mooi wit blijven.
** Je kan de schuimpjes tot 2 weken bewaren in een luchtdichte doos.