Chocoladetruffels met wasabi en cuberdonstukjes

Ingrediënten

Chocoladetruffels met wasabi en cuberdonstukjes
  • donkere chocolade – 125 gram, minstens 70% cacao
     
  • ​cacaopoeder
  • ongezouten boter – 50 gram

  • eierdooier – 1 stuk

  • poedersuiker – 1 EL

  • wasabipoeder – naar smaak

  • Cuberdons – naar smaak
     

Bereiding

Chocoladetruffels met wasabi en cuberdonstukjes
  1. Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. Haal van het vuur en gebruik enkel de bovenste pot verder.

  3. Voeg de boter bij de chocolade en roer om tot de boter volledig gesmolten is.

  4. Nu mag je er ook de eierdooier onder mengen.

  5. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast tot de chocolade opstijft.

  6. Giet wat cacaopoeder (eventueel met wat poedersuiker) op een serveerschaal of in een kom.

  7. Neem de opgesteven chocolade uit de koelkast en schep 2 bolletjes met een koffielepel.

  8. Leg de bolletjes in de cacaopoeder, zorg dat ze aan alle kanten met poeder bedekt zijn.

  9. Als de chocolade te zacht wordt, zet je ze even terug in de koelkast.

  10. Verwerk alle chocolade tot truffels.

  11. Om je truffels nog iets beter te maken, kan je ze eerst nog eens door gesmolten chocolade halen vooraleer je ze door het cacaopoeder rolt.