Kiprollade met Porto-Cuberdonsaus

Ingrediënten

Kiprollade en gehaktbolletjes
  • kipfilets – 4 stuks

  • Gandaham – 12 sneetjes

  • kalfsgehakt – 300 gram

  • kippengehakt – 300 gram

  • ei – 1 stuk

  • paneermeel – 30 gram

  • Cub-O-Crème – 1 dl

  • currypoeder – 5 gram

  • sojasaus – 2 cl

  • verse dragon – enkele blaadjes

  • jonge spinazie – 200 gram

  • boter – 50 gram

  • Enokichampignons – 400 gram (Fluweelpootje, Aziatische champignon)


Porto- Cuberdonsaus
  • Porto – 2 dl

  • sjalot – 2 stuks

  • tomatencoulis – 2 dl

  • Cub-O-Crème – 2 dl

  • boterblokjes – 50 gram, ijskoud


 

Bereiding

Kiprollade en gehaktbolletjes
  1. Snijdt de kipfilets in carpaccio.

  2. Bewaar enkele blaadjes spinazie en dragon voor later.

  3. Meng beide soorten gehakt met het ei, het paneermeel, de currypoeder, de Cub-O-Crème en de sojasaus.

  4. Schik de helft kippencarpaccio op plasticfolie.

  5. Leg er 6 sneetjes Gandaham en de blaadjes spinazie op.

  6. Spuit daarop telkens een streep gehakt en rol dicht tot een mooie rollade.

  7. Herhaal 3 tot 5 voor de andere helft van de kippencarpaccio.

  8. Stoom of pocheer gedurende een 8-tal minuten.

  9. Laat afkoelen en bak mooi aan in noisetteboter.

  10. Maak kleine gehaktballetjes met de rest van het gemengde gehakt en gaar ze in de boter.


Porto-Cuberdonsaus
  1. Laat de Porto, de Cub-O-Crème, de tomatencoulis en de versnipperde sjalotten 5 min zacht doorkoken en giet door een fijne zeef.

  2. Monteer met de ijskoude boter (laat niet meer koken).


Afwerking
  1. Presenteer de rollade met de balletjes, schik daarbij de verse kruiden en de blaadjes spinazie.

  2. Werk af met de Porto-Cuberdonsaus.

  3. Serveer als hoofdgerecht met verse aardappelpuree of Basmatirijst.